Formule 1

Max Verstappen volbrengt eerste taak van het jaar, pole in Bahrein: "Best verrast om hier te staan"

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 maart 2024 17:14

SAKHIR – Max Verstappen gaat verder waar hij is geëindigd: pole positions pakken. De Nederlander scoorde tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein zijn derde pole position op het Bahrain International Circuit. De RB20 bewees opnieuw de snelste auto tijdens de kwalificatie. Verstappen hield Charles Leclerc en George Russell achter zich. De Nederlander was erg tevreden na de eerste kwalificatie van het seizoen.

Max Verstappen

“Het was leuk, want de auto had veel grip”, begint de Nederlander voor de camera van Jolyon Palmer. “Het was wel moeilijk met de wind, waar we al het hele weekend moeite mee hebben”, vertelt Verstappen verder over de harde windstoten die over het circuit komen. “Je gaat ook in de kwalificatie steeds sneller, maar het was moeilijk om alles in Q3 aan elkaar te knopen, dat kwam door de wind. Eerlijk gezegd ben ik best verrast dat we pole hebben. De auto kwam vandaag echt naar ons toe en daar mogen we blij mee zijn”

Verstappen durft nog niet al teveel te speculeren over de race van zaterdag: “De race zal het dicht bij elkaar zitten. Het verschil is klein en het is belangrijk om er morgen te staan. Ik heb er vertrouwen in dat we een goede race kunnen rijden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS