Formule 1

Oscar Piastri geeft toe: 'Het is frustrerend, ik maakte teveel fouten'

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 september 2024 07:02

Oscar Piastri start de Grand Prix van Singapore als vijfde. De Australiër worstelde zichtbaar met de auto tijdens zijn snelste rondes en was zodoende niet in staat zich verder vooraan te nestelen. Het ietwat tegenvallende resultaat zorgde voor de nodige frustratie bij de McLaren-coureur, die teamgenoot Lando Norris pole position zag pakken. Piastri uitte zijn ongenoegen na afloop van de kwalificatie voor de microfoon van F1TV.



Vorig weekend was Piastri nog de gevierde man, toen hij de Grand Prix van Azerbeidzjan op zijn naam schreef. Maar nauwelijks een week later is er weinig over van de feestvreugde. De tweevoudig racewinnaar was na afloop van de kwalificatie in Singapore behoorlijk teleurgesteld in zichzelf. “Ik denk gewoon dat het aan mij lag. Ik deed het slecht in de laatste sector en verloor daar veel tijd”, concludeerde de zelfkritische coureur.

In de eerste twee sectoren behoorde Piastri voortdurend tot de snelste, maar hij liet het hoofdzakelijk liggen in het laatste deel van de baan. Dat terwijl de pace wel degelijk in de auto zat, volgens de 23-jarige. “Het was jammer dat ik veel tijd verloor in de laatste sector, verder zag mijn ronde er prima uit. Het is frustrerend omdat de snelheid van de auto wel goed is, ik voelde me op mijn gemak tijdens de kwalificatie. Maar ik maakte gewoon een paar fouten teveel”, besluit Piastri.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS