Formule 1

Oscar Piastri's droge reactie op crash Pérez en Sainz

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 september 2024 06:02

Oscar Piastri reageerde nuchter op de crash tussen Carlos Sainz en Sergio Pérez in de slotfase van de F1 Grand Prix van Azerbeidzjan.

Sergio Pérez Red Bull Racing F1


Nadat Sainz en Pérez eerder in het weekend al waarschuwingen hadden kregen voor het elkaar hinderen, botsten ze in de voorlaatste ronde terwijl ze streden om het podium.

In de cooldown room zagen Piastri, Charles Leclerc en George Russell de beelden van het incident. Piastri merkte droogjes op: "Ze zijn dit weekend geen goede vrienden geweest. Dit is de derde keer dat ze bijna... Nou ja, ze hebben het nu eindelijk afgemaakt."

De McLaren-coureur besprak ook zijn eigen gevecht met Leclerc om de zege. "Om eerlijk te zijn, toen ik remde dacht ik: er is 50/50 kans dat ik deze bocht haal of niet”, zei Piastri.

Leclerc antwoordde: "Ja, ik remde zoals ik normaal remde en zag je naar binnen gaan. Ik dacht: 'hij gaat de remmen niet loslaten' en toen dacht ik: 'ik laat hem de DRS maar nemen en probeer je in te halen' - maar dat gebeurde nooit!"

Piastri gaf toe dat hij bang was dat Leclerc hem zou inhalen: "Er waren ongeveer tien ronden waarin ik dacht dat dat zou gebeuren, dus ik was best bang. Maar toen ik in vrije lucht kwam, dacht ik 'misschien wordt de ronde nu wat makkelijker'."

Na de race klaagde Piastri over rugpijn, terwijl Russell aangaf dat zijn voeten pijn deden van het gas geven.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS