Formule 1

Perez zeer tevreden: 'Grootste vooruitgang sinds begin dit jaar'

Uitgegeven door Frank Korsel • 14 september 2024 16:16

Sergio Perez was zaterdag tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix in Baku voor het eerst dit seizoen om Max Verstappen te verslaan. Hij start tijdens de race als vierde. De Mexicaan was, in tegenstelling tot zijn Red Bull-teamgenoot, wel tevreden over de afstelling van de auto. Het leidde tot gematigde blijdschap, want Perez beseft ook dat er nog veel werk aan de winkel is.



De man uit Guadalajara denkt zelfs dat er mogelijk nog meer in had gezeten, hij maakte naar eigen zeggen een foutje in zijn laatste poging tijdens Q3. “Ik had niet mijn beste sector twee. Dat is enerzijds natuurlijk jammer, aan de andere kant is het positief”, concludeerde een gelukkige Perez in gesprek met de internationale media.

Perez had de voorbije maanden veel moeite om zijn RB 20-bolide te controleren, maar na de kwalificatie in Baku is hij zeer te spreken over de balans in de auto. “Ik denk dat het team geweldig werk heeft geleverd door met upgrades te problemen te tackelen die we hadden. We hebben gewoon meer nodig in dezelfde richting, het team doet zijn uiterste best.”

De zesvoudig racewinnaar in de Formule 1 concludeert dat dit de beste auto is die hij in tijden heeft gehad. Zodoende hoopt Perez op een goed resultaat tijdens de Grand Prix. “De laatste paar races waren moeilijk voor ons. Maar ik denk dat we vooruitgang hebben geboekt, dit is waarschijnlijk de groote sprong sinds begin dit jaar. Hopelijk is dat morgen ook merkbaar tijdens de race, we moeten gewoon op dezelfde voet verdergaan.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS