Formule 1

Pierre Gasly koestert overwinning Monza, maar focus ligt in 2024: �Nu sterk weekend hebben�

Pierre Gasly kijkt met veel enthousiasme uit naar de Grand Prix van Italië. Het is een Grand Prix die bijzondere plaats inneemt in zijn carrière. De Franse coureur van Alpine behaalde hier enkele jaren geleden zijn eerste Formule 1-overwinning namens het team van AlphTauri, wat van Monza een speciale plek voor hem maakt.


Pierre Gasly wint in 2020 de Italiaanse Grand Prix

"Ik kijk er echt naar uit om dit weekend weer naar Monza te gaan. Het is altijd een speciale race voor mij, niet alleen omdat ik hier mijn eerste F1-zege behaalde, maar ook omdat het een semi-thuisrace voor mij is! Ik woon in Milaan, dus ik kan elke nacht in mijn eigen bed slapen (en mijn hond zien)", vertelt hij opgetogen in een persbericht van zijn team.

Gasly prijst de unieke uitdaging die het circuit van Monza biedt. "Het is altijd erg leuk om op Monza te rijden. Elke coureur houdt van dit circuit vanwege de hoge snelheden", gaat de Fransman verder. "Er zijn enkele kleine veranderingen aan de layout, die we de tijd zullen nemen om te begrijpen en te beoordelen. We hebben dit seizoen bewezen dat we de juiste beslissingen kunnen nemen en goede vooruitgang hebben geboekt met onze algehele snelheid. Zolang we hard blijven werken en blijven leren, ben ik ervan overtuigd dat we weer een sterk weekend kunnen hebben."