Formule 1

Pierre Gasly tevreden met Q3, klaar voor zware race: "In goede positie voor punten"

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 augustus 2024 12:10

Pierre Gasly kende een moeilijk begin van het weekend. Toch slaagde de Alpine-coureur zich te kwalificeren in Q3 tijdens de Grand Prix van Nederland op het circuit van Zandvoort. De Franse coureur eindigde als tiende en verzekerde zich daarmee met een positie op de vijfde startrij.

Pierre Gasly Zandvoort

Gasly begon de dag op een positieve noot met de snelste tijd in de natte derde vrije training. Daarnaast lukte het de enkelvoudig Grand Prix-winnaar er in om zich te verzekeren van een positie in de top tien: "Ik ben heel blij met de inspanning die we hebben geleverd", zei Gasly na afloop van de kwalificatie in een persbericht van Alpine.

"Voor de kwalificatie was het duidelijk dat het een uitdaging zou worden om Q1 en Q2 door te komen, vooral na een lastige vrijdagtraining. Uiteindelijk hebben we Q3 gehaald, dus daar ben ik tevreden mee."

Gasly is tevreden met zijn plek in Q3, maar weet dat de race zwaar zal worden: "We weten dat we morgen een strijd te wachten staan", gaf hij toe, wetende dat ook Lewis Hamilton en Carlos Sainz achter hem starten. "Het wordt een zware race, maar we zijn er klaar voor. Als we punten kunnen scoren, zou dat geweldig zijn en dat is het doel."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS