Formule 1

Polesitter Leclerc reageert na kwalificatie in Baku: 'Snelheid was er altijd'

Uitgegeven door Frank Korsel • 14 september 2024 13:28

Charles Leclerc is bijna tradtiegetrouw opnieuw de snelste tijdens de kwalificatie op het Baku City Circuit in Azerbeidzjan. De Ferrari-coureur stormde op het zes kilometer lange circuit naar pole position. Hij hield Oscar Piastri en Carlos Sainz achter zich. Na afloop van de kwalificatie kon Leclerc niets anders dan tevreden zijn en vertelde hij dat hij vrij zeker was van zijn zaak.



Terwijl hij in de eerste vrije training nog crashte, reed hij in de tweede training de allersnelste tijd. In de derde vrije training was hij ook snel en reed hij naar de tweede tijd. Ook in de kwalificatie meldde hij zich constant vooraan het veld, op het moment dat het moest reed hij de absoluut snelste tijd.

“Het is een van mijn favoriete circuits van het seizoen”, begint Leclerc na de kwalificatie voor de camera van de Formule 1. “Het tempo was er altijd en in Q3 in die laatste ronde ging ik er wat meer voor en de rondetijd kwam mooi uit, de auto voelde heel goed aan en het is geweldig om op te rijden. Normaal gesproken heeft de even kant van de grid minder grip, dus op de eerste en derde plek wil je beginnen”, sluit Leclerc af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS