Formule 1

Racing Point gaat focus verplaatsen: "Op zondag is de auto echt snel"

Uitgegeven door Bart • 11 november 2020 09:10

De strijd om de derde plaats bij de constructeurs is extreem spannend. Renault heeft die momenteel in handen, maar het gat naar de nummer 5 Racing Point is slechts 1 punt. De roze bolide van Lance Stroll en Sergio Perez legt het de laatste tijd af in de kwalificatie, maar presteert juist sterk op de zondagen. Daarom legt technisch directeur Andrew Green de nadruk de komende races op de zaterdagen.

Sergio Perez


"We zijn al een tijdje met komend seizoen bezig", vertelt Green tegen Autosport. "Er komen significante wijzigingen in de aerodynamica aan voor volgend jaar. Dit jaar komt er geen update meer aan, hoe graag we dat ook zouden willen. Ik denk dat er echt nog wel meer in de huidige inzit."

"We laten de laatste twee races zien dat we op zondag echt sterk presteren", vervolgt Green. "Als we ergens aanpassingen gaan doen, dan praten we meer over de kwalificatie dan over de race. Het is close in de strijd om de derde plaats."

Green vindt ook dat Racing Point een behoorlijke dosis pech heeft gehad. "Maar daar moeten we niet over gaan huilen. Gewoon hoofd naar beneden en gaan. We moeten onze uiterste best doen en soms moet je geluk ook afdwingen. Bahrein kan goed voor ons zijn. Daar is het echt zwaar voor de banden, ruw asfalt en van nature gaan wij beter met de banden om. Dat zou een voordeel voor ons moeten kunnen opleveren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS