Formule 1

Red Bull en FIA met elkaar in gesprek na opzienbarende protestactie Verstappen

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 september 2024 11:02

Max Verstappen baarde opzien door zijn protest tijdens de persconferentie na afloop van de kwalificatie op zaterdag. De Nederlander beantwoordde niet of nauwelijks vragen in de persruimte en besloot zijn eigen persconferentie te organiseren, buiten daarvoor bestemde kamer. De protestactie is een gevolg van de taakstraf die Verstappen kreeg nadat hij er door de FIA van werd beschuldigd ‘grof’ taalgebruik te hanteren tijdens de donderdagse persconferentie in Singapore.



Verstappen gebruikte het woord ‘fucked’ in relatie tot zijn auto gedurende het Grand Prix-weekend in Azerbeidzjan. De autosportfederatie was niet gediend van deze uitspraak en legde de drievoudig wereldkampioen een taakstraf op. Dit betekent dat de Limburger 'publiek werk' moet doen namens de FIA. Het euvel zorgde voor veel reacties, de meesten spraken schande van de straf en namen het op voor Verstappen.

Het protest van Verstappen maakte behoorlijk wat los en de FIA zag zodoende noodzaak om een gesprek aan te knopen met het team van de 61-voudig racewinnaar in de Formule 1.

Tim Mayer, de hoofdsteward gedurende het weekend in Singapore, heeft in de Red Bull-hospitality gesproken met de sportief directeur van de Oostenrijkse renstal: Jonathan Wheatley. Volgens berichtgevingen van internationale media wordt Verstappen niet nog een keer gestraft vanwege zijn protest.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS