Formule 1

Red Bull verliest volgend kopstuk; belangrijke steunpilaar maakt overstap naar McLaren

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 september 2024 03:03

Red Bull Racing maakt zich op voor het vertrek van een volgend kopstuk. In navolging van Adrian Newey en Jonathan Wheatley, zal ook de man die aan het hoofd staat van het strategiedepartement, Will Courtenay, na twintig jaar de Oostenrijkse renstal verlaten. De Britse ingenieur maakt in 2026 de overstap naar het Formule 1-team van McLaren.



Het gaat Red Bull niet per se voor de wind in 2024. Het team van coureurs Max Verstappen en Sergio Perez worstelt veelvuldig met de balans van de auto’s en ondertussen kiezen steeds meer steunpilaren van weleer een ander onderkomen binnen de Formule 1. Desondanks leidt de equipe nog wel het rijderskampioenschap met Max Verstappen. McLaren gaat sinds kort wel aan de leiding in het constructeurskampioenschap.

Dat maakt de transfer van Courtenay dan ook extra beladen, aangezien hij overstapt op de concurrent. Het zal echter nog wel even duren voordat McLaren haar nieuwe aanwinst definitief kan verwelkomen; pas in 2026 mag hij werken namens de Britse equipe. Courtenay werkte sinds 2005 voor Red Bull Racing.

Andrea Stella, teambaas van McLaren, is zeer verheugd op de komst van Courtenay. “Zijn ervaring, professionaliteit en passie maken hem de perfecte persoon om zich bij het team te voegen. We gaan nu een belangrijke fase in en zijn ervan overtuigd dat hij een geweldige toevoeging zal zijn voor ons sterke leiderschapsteam. We blijven streven naar kampioenschappen en overwinningen”, besluit Stella.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS