Formule 1

Renger van der Zande in 2024 wederom in actie als fabriekscoureur van Cadillac

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 november 2023 12:59

Renger van der Zande racet in 2024 ook als fabriekscoureur voor Cadillac in de Amerikaanse IMSA. De Nederlander gaat wederom met Sebastien Bourdais rijden in de GTP-klasse met de Cadillac V.Series.R. Het Amerikaanse automerk zet twee auto’s in. De start van het seizoen is wederom met de 24 uur van Daytona aankomende januari.

Renger van der Zande Cadillac

“Cadillac heeft de hoogste eer behaald in het IMSA-seizoen 2023, met zijn vierde constructeurskampioenschap en vijfde IMSA Michelin Endurance Cup-titel in het prototypeklassement sinds 2017”, vertelt GM sportcar programmamanager Laura Wontrop Klauser over het afgelopen jaar. "De Rolex 24 in 2023 was voor Cadillac Racing een ongelooflijk evenement. Het bewees de betrouwbaarheid van onze voertuigen en hoe sterk ze konden zijn. Sindsdien zijn we aan het uitzoeken hoe we dat solide pakket kunnen gebruiken om er de best mogelijke prestaties uit te halen. We kijken ernaar uit om in januari 2024 terug te keren naar Daytona en te zien hoeveel vooruitgang we in een jaar tijd hebben geboekt met het verbeteren van de auto."

Dit jaar worden de Cadillac V-Series.R met het startnummer 1 ingezet en de Whelen Cadillac V-Series.R met het nummer 31. Renger van der Zande en Bourdais nemen plaats in de auto met het startnummer 1.

"We hebben wat succes geboekt met de Cadillac V-Series.R in het IMSA-seizoen 2023, maar we verwachten nog meer in 2024. We zijn blij dat Sebastien, Renger en Scott volgend jaar weer in de 01 rijden en dat we samen kunnen voortbouwen op de opgedane ervaringen", aldus Mike O'Gara, operationeel directeur van Chip Ganassi Racing. "We hebben bewezen dat de auto betrouwbaar is, want onze beide Cadillacs hebben elke ronde van de 2023 Rolex 24 at Daytona uitgereden. Vorig jaar reden we in veel races aan de leiding, maar niet altijd in de races die telden. We gebruiken het tussenseizoen om te hergroeperen en de resetknop in te drukken, zodat we 2024 samen kunnen aanvallen." Naast de twee auto’s die via Chip Ganassi’s team worden ingezet, komt ook Action Express in actie in de GTP-klasse met een Cadillac.

RaceXpress nam eerder dit jaar een kijkje in de pitbox bij Cadillac en Renger van der Zande. Check de beelden:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS