Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Rinus 'Veekay' van Kalmthout: "Direct vanuit Daytona naar Sebring waar ik maandag de eerste test..."

Uitgegeven door Pascal Wekema • 30 januari 2021 14:01

Rinus van Kalmthout gaat zaterdag van start tijdens de prestigieuze 24 uur van Daytona. Het is voor de Rookie-kampioen van de Indy Car zijn debuut in een endurance race. Rinus 'Veekay', zoals hij bekend is in de Verenigde Staten, vindt het een geweldige ervaring om met een LMP2 auto van start te gaan op het circuit aan de Oostkust van Florida.

Rinus_van_Kalmthout_DragonSpeed_Daytona


"Ik rijd nu voor het eerst een race in een auto met een dak boven mijn hoofd maar het is een mooie ervaring", aldus Rinus van Kalmthout tegen RaceXpress.nl. "Het zijn twee heel verschillende auto's, in een Indycar moet je veel meer pushen en agressiever rijden, je hebt geen stuurbekrachtiging, de auto is sneller en de snelheidsverschillen zijn minder groot dan in een endurance veld."

Rinus_Veekay_DragonSpeed_Nr81_Daytona_2021

Voor Van Kalmthout is dit een leuk uitstapje zo aan het begin van het seizoen maar zijn focus ligt op de NTT IndyCar Series. "Wanneer de race afgevlagd is, gaan wij direct vanuit Daytona naar Sebring waar ik maandag de eerste test van 2021 in de Indycar ga rijden voor het team van Ed Carpenter Racing", besluit Rinus van Kalmthout.



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS