Formule 1

Robert Doornbos kritisch op Red Bull: 'Alles was slecht'

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 september 2024 19:01

Red Bull Racing verkeert de laatste tijd niet in opperbeste doen. Balansproblemen liggen inmiddels al geruime tijd ten grondslag aan mindere prestaties. Na afloop van de Italiaanse Grand Prix liet Robert Doornbos zijn licht schijnen over de stand van zaken in de Formule 1-wereld tijdens de Ziggo Sport-rubriek ‘Crashen in de Keuken’.



Doornbos denkt dat een dubbel kampioenschap er niet inzit voor Red Bull dit jaar, hij ziet het desondanks nog wel positief in voor het coureurskampioenschap van Max Verstappen. “McLaren loopt iedere race tien tot 20 punten in op Red Bull in het constructeurskampioenschap, dat is gebeurd. De voorsprong die Max heeft opgebouwd voor de zomer, is wel zo substantieel. Je moet echt een glazen bol hebben als je dat nog mis ziet gaan.”

De Formule 1-analist windt er geen doekjes om in zijn analyse aangaande Red Bulls verrichtingen in Monza. “Dit was echt slecht, alles was slecht. De pitstop was slecht, de strategie was slecht, de focus was slecht, motorproblemen, het was allemaal slecht.”

Doornbos was eveneens niet te spreken over de handelswijze van Lando Norris en is zeer hard in zijn bewoordingen. “Oscar Piastri was gewoon de snellere. Hoezo laat het team hem dan in de steek? Hij verspilde zijn pole position alweer in de eerste ronde, hij is het niet waard om het hele team achter zich te krijgen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS