Formule 1

Sebastian Vettel maakt rentree in F1 met eerbetoon aan Ayrton Senna op Imola

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 mei 2024 06:23

Sebastian Vettel zal tijdens de komende Grand Prix van Emilia Romagna achter het stuur kruipen van een Ayrton Senna McLaren op Imola.

Sebastian Vettel F1 Imola

De Duitse autocoureur doet dat over iets meer dan twee weken. Dan gaat hij Senna's McLaren MP4/8 besturen. Daarmee brengt de viervoudig wereldkampioen een eerbetoon aan de overleden Braziliaan.

Ayrton Senna was niet alleen een coureur die ik zeer waardeerde omdat hij een van de beste was die de racerij ooit heeft gezien, maar ook een man met een groot mededogen”, zei Vettel. “Het is dertig jaar geleden sinds zijn ongeluk en ik wil graag hulde brengen aan Ayrton. Ik zal in Imola zijn voor de Grand Prix om in zijn auto, de McLaren MP4/8, te rijden. Ik hoop jullie te zien op zondag 19 mei.”

De aankondiging werd door de F1 gedaan op 1 mei, de 30e verjaardag van Senna's fatale ongeluk in Imola in 1994, waarbij Vettel werd bevestigd als eerbetoon aan de drievoudig wereldkampioen F1.

Vettel, die onlangs zijn eigen Senna-merchandising lanceerde, zal tussen 17 en 19 mei naar Imola afreizen om de Grand Prix van Emilia Romagna bij te wonen om eer te bewijzen aan de Braziliaanse kampioen.

De MP4/8 was de auto waarmee McLaren in 1993 deelnam aan het kampioenschap. Dit zou Senna's laatste race bij het team zijn, voordat hij in het daaropvolgende seizoen naar Williams verhuisde.

Onlangs reed Vettel nog in een Red Bull F1-bolide (RB17) op de Nordschleife:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS