Formule 1

Sergio Perez over de andere normen bij Red Bull: 'Er is een reden dat veel coureurs het niet hebben gered'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 maart 2024 10:07

Sergio Perez heeft uitgelegd dat de manier waarop Red Bull zijn normen stelt 'anders is dan bij iemand anders', wat betekent dat hij begrijpt waarom coureurs het bij het team niet 'hebben gered'.

Max Verstappen en Sergio Perez


Zowel Daniil Kvyat als Pierre Gasly werden halverwege het seizoen gedegradeerd naar Toro Rosso vanwege tegenvallende prestaties in vergelijking met Max Verstappen als Red Bull-coureurs, met de dreigende aanwezigheid van hun juniorenteam, wat betekent dat coureurs altijd klaarstaan om hun plaats in te nemen indien nodig.

Perez werd de eerste niet-Red Bull junior coureur die zich als 'buitenstaander' bij het team voegde sinds Mark Webber in 2007, toen de Mexicaan in 2021 tekende, Alex Albon vervangend op dat moment, die gedegradeerd werd naar derde coureur omdat hij moeite had om Max Verstappen bij te houden aan de andere kant van de pitox.

Nu begint Perez aan zijn vierde seizoen bij het team en aan het laatste jaar van zijn huidige contract, is zijn stoeltje een van de meest gewilde in de Formule 1, gezien de huidige status van Red Bull als het dominante team in de sport.

Maar gezien zijn lange ervaring in de Formule 1, weet Perez dat de druk nooit ver weg is, maar na gereden te hebben voor Sauber, McLaren en 'Team Silverstone' in zijn gedaanten als Force India en Racing Point, gelooft hij dat de manier waarop Red Bull zijn coureurs beoordeelt anders is dan andere teams op de grid.

"Er is altijd druk in de Formule 1, je moet niet vergeten dat we op de top van de sport zitten", legde Perez uit in de Beyond The Grid podcast. "Dus er is altijd druk, je moet altijd presteren onder alle omstandigheden, bij alle races, dat is normaal."

"Maar bij Red Bull is het zeker een beetje veranderd. Er is een reden waarom veel coureurs het niet hebben overleefd, omdat ik het gevoel heb dat hoe ze meten bij Red Bull anders is dan bij iemand anders."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS