Formule 1

Sergio Perez niet te spreken over inhaalpoging Lewis Hamilton: "Hij nam gewoon de hele rechterkant van de auto mee"

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 juli 2023 19:00

De sprint race van Sergio Perez op het circuit van Spa-Francorchamps eindigde voortijdig. De Mexicaanse Red Bull-coureur kwam Lewis Hamilton tegen op de baan, en dat kostte hem een kans op punten. De teamgenoot van Max Verstappen besloot om twee ronden voor het einde zijn Red Bull RB19 naar binnen te rijden, de schade was te groot om verder te gaan.

Sergio Perez

Perez reed op de kansrijke vierde positie toen Lewis Hamilton hem aan de binnenkant van Stavelot probeerde in te halen. De Britse Mercedes-coureur onderstuurde in de sidepod van de Red Bull en dat zorgde voor veel schade: "Hij kreeg zijn auto niet meer op tijd gestopt en toen raakte hij mij. Mijn vloer raakte daardoor beschadigd. Dat was erg ongelukkig. Ik denk dat hij wat goed wilde maken, iedereen wilde dat wel een beetje. Het was een korte race, dus je moet dit soort risico's nemen", zegt hij na de race tegen de internationale media.

Hamilton kreeg een vijf seconden tijdstraf en eindigde als zevende, toch is Perez er niet over te spreken: "De schade was enorm, hij nam gewoon de hele rechterkant van de auto mee. Ook de sidepods waren kapot, dus dat was game over. We verloren er te veel grip mee", aldus Perez.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS