Formule 1

Sergio Perez over de nieuwe rubbersamenstelling: "Lange nacht wordt om uit te zoeken waar..."

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 juli 2023 05:04

SILVERSTONE - Sergio Perez kon op de eerste dag in Silverstone niet tippen aan teamgenoot Max Verstappen. Waar de Nederlander in vrije trainingen de snelste tijd reed, sloot de Mexicaan de trainingen af als tweede en vierde. Ondanks het verschil is Perez van mening dat het een positieve dag is geweest in Silverstone.

Sergio Perez

Pirelli introduceert dit weekend een nieuwe samenstelling van het rubber. Alle coureurs moesten even wennen aan de nieuwe banden, zo ook Perez: “Ik denk dat het een erg interessante dag is geweest. Met name het uitproberen van deze nieuwe rubbersamenstelling, nieuwe constructies en ervan leren. Ik denk dus dat het een lange nacht wordt om uit te zoeken waar we de banden het beste kunnen gebruiken”, wordt hij geciteerd door GPBlog.

“Ik denk dat de auto goed aanvoelt, we hebben goede progressie gemaakt van VT1 naar VT2 dus ik ben er blij mee. Hopelijk kunnen we morgen nog een stap maken en vechten voor de pole, dat zou ideaal zijn”, sluit hij af.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS