Formule 1

Sky Sports F1 - Damon Hill over Ferrari in 2025: "Hamilton vs Leclerc wordt een interessant experiment"

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 juli 2024 19:15

Het duurde lang, erg lang, maar Lewis Hamilton scoorde afgelopen weekend zijn eerste Grand Prix-podium van het seizoen. Hij is bezig aan zijn laatste maanden voor het team van Mercedes, alvorens hij de overstap maakt naar het team van Ferrari. Hij rijdt volgend jaar naast Charles Leclerc. De wereldkampioen van 1996, Damon Hill, verwacht dat de Brit en de Monegask flink aan elkaar zullen moeten wennen.

Lewis Hamilton Charles Leclerc

De verstandhouding tussen de twee is nu nog goed. Hamilton en Leclerc zijn vaak samen op het circuit te vinden waar ze intensieve gesprekken hebben. Maar Damon Hill geeft in gesprek met Sky Sports aan dat hij zich afvraagt hoe de twee volgend seizoen met elkaar zullen omgaan: "Als je jong bent, dan ben je oogverblindend snel en kun je vertrouwen op bliksemsnelle reflexen. Maar je beschikt niet over de ervaring en het nodige zelfvertrouwen”, begint de voormalig Williams en Jordan F1-coureur.

“Leclerc beschikt niet over de titels die Hamilton heeft. Lewis heeft ook veel goede kwaliteiten. In de race weet hij altijd net dat beetje extra te vinden. Hij wordt hoe dan ook een interessant experiment! Het zal allemaal op Leclercs terrein gebeuren. Straks krijgt hij ineens gezelschap van een van de grootste namen in de sport."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS