Formule 1

Sky Sports F1: Grote zorgen over toekomst Daniel Ricciardo

David Croft van Sky Sports F1 maakt zich zorgen dat het tegenvallende weekend van VCARB in Bakoe de kansen van Daniel Ricciardo op een F1-zitje voor 2025 heeft geschaad.



Ricciardo hoopte zijn Red Bull Racing-zitje terug te winnen, maar presteert niet consistent beter dan teamgenoot Yuki Tsunoda. Red Bull verlengde daarop het contract van Sergio Pérez voor 2025/26.

Croft: "Het is alles of niets voor hem - hij vervangt Sergio Pérez of hij rijdt niet in de Formule 1. Het hielp niet dat VCARB zo'n slecht weekend had in Bakoe."

Ricciardo concurreert met Liam Lawson om het tweede VCARB-zitje. Helmut Marko heeft duidelijk gemaakt dat VCARBs mandaat is om de volgende generatie Red Bull-coureurs op te leiden.

Croft voegde toe: "Red Bull wil Liam Lawson promoten. Ze willen hem niet langer aan de zijlijn laten staan dan nodig is en Tsunoda presteert goed genoeg voor nog een jaar."

Volgens Sky F1-analist Ted Kravitz gaat het Liam Lawson worden die het tweede VCARB-zitje krijgt. Marko zegt dat de beslissing na Singapore maar voor Austin wordt bekendgemaakt.