Formule 1

Stefano Domenicali direct na aankondiging GP Madrid: "Sluit terugkeer Barcelona niet uit"

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 januari 2024 13:51

De Grand Prix van Spanje wordt vanaf 2026 verreden op een nieuw aan te leggen stratencircuit in de Spaanse hoofdstad Madrid. Dit betekent dat het Circuit Barcelona-Catalunya nog slechts twee edities mag organiseren, althans, in de voorbije toekomst dan. Formule 1-CEO Stefano Domenicali geeft aan dat de Grand Prix in Madrid niet betekent dat de sport definitief afscheid neemt van het circuit van Barcelona.

Stefano Domenicali Gp Madrid

Al sinds 1991 wordt de Spaanse Grand Prix verreden op het Circuit Barcelona-Catalunya. Waar de Grand Prix vaak kon rekenen op kritiek vanwege de nogal tegenvallende races, maar toch kende het circuit ook historische races. Onder andere de eerste Ferrari-overwinning van Michael Schumacher, die in de stromende regen én met versnellingsbakproblemen de race won, staan in het geheugen van de Formule 1-fans gegrift. In 2012 won Pastor Maldonado de Spaanse Grand Prix op dominante wijze en vier jaar later kreeg Nederland met Max Verstappen de eerste Formule 1-winnaar.

Domenicali geeft de Catalanen hoop en stelt dat het niet uitgesloten is dat het circuit in Barcelona later weer terugkeert op de Formule 1-kalender: "Om twijfel te voorkomen, het feit dat we naar Madrid gaan sluit niet uit dat we in Barcelona kunnen blijven in de toekomst. We voeren momenteel gesprekken om te kijken of we onze samenwerking met de mensen in Barcelona kunnen verlengen, we hebben een goede relatie met hen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS