Formule 1

Stefano Domenicali wil dominante Verstappen niet afremmen: “Max levert geweldig werk”

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 november 2023 11:02

Max Verstappen domineert de Formule 1 op het moment met twee vingers in de neus. Van de eerste twintig races dit seizoen, won de Nederlander er al zeventien. In Qatar stelde hij zijn derde wereldtitel veilig en er komt veel kritiek op de dominantie van Verstappen. Toch wil Formule 1-CEO Stefano Domenicali niets doen om Verstappen te stoppen.

Stafano Domenicali Max Verstappen

Red Bull is samen met de 26-jarige Limburger bezig aan het meest dominante seizoen in de Formule 1 tot nu toe. Verstappen verbrak dit seizoen al twaalf bizarre records en daarom kan hij rekenen op veel complimenten. Maar er klinken ook andere geluiden. De dominantie zou uitermate slecht zijn voor de sport. Na de titanenstrijd tussen Verstappen en Lewis Hamilton is de Formule 1 dan ook in een anticlimactisch gat gevallen.

Op de vraag of Domenicali iets aan de dominantie van Verstappen gaat doen zegt hij bij Channel 4: "Als je aan de dominantie van een team of een coureur denkt, dan is het altijd onderdeel geweest van de Formule 1. We moeten één ding niet vergeten en dat is dat Max geweldig werk heeft geleverd. Dat moeten we blijven erkennen. Als je vandaag de dag naar de gaten in de kwalificatie kijkt, dan is dat ongelooflijk. Als je kijkt naar het aantal inhaalacties, dan is dat enorm veel. We willen niet worden gezien als een sport die wat aan iemand probeert te doen."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS