Formule 1

ChristenUnie-kamerlid maakt zich niet populair bij Jos Verstappen: "Wat een mafketel is dit"

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 november 2023 06:04

Jos Verstappen is niet onder de indruk van ChristenUnie-Kamerlid Pieter Grinwis. Het is campagnetijd en dat betekent nieuwe ideeën pitchen bij radio en televisie. Ook Grinwis deed dit bij NPO Radio 1. Hier Pleitte hij voor een 'Max Verstappen-heffing'. Nederlanders die om financiële redenen wegtrekken uit het land moeten alsnog een bijdrage leveren. Vader Jos reageerde op Twitter gevat en noemt Grinwis een mafketel.

Jos Verstappen Pieter Grinwis

Max Verstappen is na de mooie Friezin Doutzen Kroes wellicht het belangrijkste exportproduct voor Nederland. Niet zette de Nederlander ons kikkerlandje op de kaart, maar zorgt hij er voor dat half Nederland met een Red Bull-shirtje aanloopt en zorgt hij voor honderdduizenden bezoekers aan de Dutch Grand Prix. Maar volgens het voormalig Haagse raadslid is dit nog niet genoeg. De CU-er lijkt daarnaast ook niet op de hoogte te zijn dat Verstappen in België is geboren en is opgegroeid.

Grinwis is van mening dat Nederlanders die ons land om fiscale redenen verlaten een bijdrage moeten leveren aan hun vaderland: "Mensen die een hoog inkomen hebben, hebben als het ware dat geld stilliggen", begint Grinwis bij NPO Radio 1. "Dat rendeert, maar daar wordt helemaal geen belasting over gevraagd. Wij proberen dat probleem te tackelen met een innovatief voorstel: een soort Max Verstappen-heffing, een exit-heffing. Als jij om fiscale redenen niet meer in Nederland wil wonen, maar bijvoorbeeld in Monaco, dan mag je gaan bijdragen aan de Nederlandse staat."

Jos Verstappen was het kennelijk niet eens met de campagnepraat van Grinwis. Hij liet Twitteraars hardop lachen door onder de video te reageren met: "Wat een mafketel is dit." In de laatste peiling van Maurice de Hond stond de partij van Grinwis op nog maar drie zetels. Het valt nog te bezien wat zijn idee voor invloed zal hebben op de peilingen voor zijn partij.



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS