Formule 1

Straf George Russell in Azerbeidzjan valt mee!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 september 2024 06:01

George Russell is met een reprimande weggekomen na een vermeende overtreding tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Mercedes AMG F1-coureur zou gele vlaggen genegeerd hebben in Q1.

George Russel Mercedes Grand Prix F1


De stewards onderzochten het incident, maar besloten Russell niet te straffen. Hij behoudt daardoor zijn vijfde startplek voor de race op zondag. De stewards verklaarden dat Russell de gele vlag niet redelijkerwijs had kunnen zien. "Russell was al volop aan het remmen en de bocht aan het insturen toen de gele vlag werd getoond”, luidde het oordeel.

Russell zelf was tevreden met zijn kwalificatie: "Ik was erg blij met de auto. Je kunt altijd zeggen dat er nog wat meer in zat, maar dit voelde als het maximale."

De Britse coureur merkte wel op dat Ferrari nog steeds een voorsprong lijkt te hebben op stratencircuits: "Ferrari lijkt altijd iets achter de hand te hebben als het gaat om deze circuits en C5-banden. We moeten uitzoeken wat dat precies is."

"We zitten nog steeds een halve seconde achter de topteams en mijn rondes voelden erg sterk. Ik was echt blij met de auto vandaag."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS