Formule 1

Toto Wolff: "Fouten Kimi Antonelli liggen meer onder vergrootglas"

Uitgegeven door Bart • 9 september 2024 14:07

Mercedes-teambaas Toto Wolff weet dat hij een risico neemt door de 18-jarige Kimi Antonelli komend jaar naast George Russell te zetten. Rookie Antonelli vervangt de ervaren rot Lewis Hamilton en rookies maken meer fouten. Dat liet de jonge Italiaan in Monza al zien door na 10 minuten in de eerste vrije training al te crashen. Volgens Wolff liggen de prestaties van Antonelli onder een vergrootglas.

Wolff Antonelli


Wolff gaat op de website van de Formule 1 in op de vergelijkbare route naar de F1 van Antonelli en Russell. "De meeste credits gaan naar Gwen Lagrue die onze academie leidt en zijn team. Ze scouten al op hele jonge leeftijd. Anders hadden we als Mercedes zijnde Kimi niet gevonden. Hij was 11 jaar oud, we zagen zijn resultaten en werken natuurlijk samen met de kartteams. Aan de andere kant heeft George ons gevonden. Hij trok zijn beste pak aan en stapte met een PowerPoint-presentatie mijn kantoor binnen. Maar Gwen heeft Kimi gevonden en het is heel mooi dat we nu met twee Mercedes-junioren in de F1 werken. Jongens die al van jongs af aan onze steun hebben gehad."

Toch is er een groot verschil, want Russell reed zijn eerste jaren in de F1 in de relatieve luwte van Williams. "We hebben onze les geleerd, want George heeft te lang bij Williams gereden. Ook hij heeft fouten gemaakt, maar die vallen bij Williams niet zo goed op. Nu hebben we Kimi die de snelle route bewandelt. Hij zal fouten gaan maken en die liggen bij Mercedes nu eenmaal meer onder een vergrootglas. Maar we zijn klaar voor die investering. Nogmaals, ik vind het geweldig dat twee Mercedes-junioren vanaf de Mini's in karting nu bij Mercedes in de Formule 1 rijden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS