Formule 1

Toto Wolff blaakt van zelfvertrouwen: “Top drie in beide kampioenschappen”

Uitgegeven door Frank Korsel • 13 augustus 2024 10:32

Mercedes begon afgetekend als vierde team aan het seizoen. Gedurende de eerste seizoenshelft heeft het team uit Brackley veel terrein goed gemaakt en hebben ze na Red Bull als enige team meer dan twee overwinningen geboekt. Toch bezetten ze nog altijd de vierde positie in het constructeursklassement, maar na de zomerstop wil teambaas Toto Wolff daar snel verandering in brengen.

Toto Wolff Mercedes

Mercedes slaagde er in de eerste acht weekenden dit seizoen niet in om een podiumplaats veilig te stellen. Toch zorgde George Russell er in Canada voor dat Mercedes hun eerste podium mocht bijschrijven. Hierna volgden nog één overwinning voor Russell en twee voor Lewis Hamilton.
Alhoewel er grote stappen zijn gemaakt is het gat richting Ferrari, op de derde positie in het constructeursklassement bijna tachtig punten.

Toch laat Wolff zich niet uit het veld slaan. Op de website van Mercedes deelt dat dat de verwachtingen voor de tweede seizoenshelft torenhoog zijn: "Het is moeilijk om te zeggen wat er gaan gebeuren in de laatste tien races van het seizoen. De verschillen tussen de snelste vier teams zijn klein. Dat is ook goed, want het zorgt ervoor dat de sport heel erg aantrekkelijk wordt. We gaan hard pushen om te vechten voor meer zeges, en we richten ons op een plekje in de top drie in beide wereldkampioenschappen."

"We hebben nu, in tegenstelling tot de seizoenstart, een auto waarmee we elke week goede punten kunnen pakken", zegt Wolff. "We hebben ook twee topcoureurs die daartoe in staat zijn. We moeten meer werk verrichten als we elk weekend voor de zege willen gaan. We hebben goede stappen vooruit gezet en hebben een auto die vooraan in het veld kan meedoen", sluit Wolff af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS