Formule 1

McLaren-baas reageert op opmerkingen van Toto Wolff die belangrijke fouten in twijfel trekt

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 augustus 2024 05:01

Zak Brown gelooft dat Toto Wolffs beoordeling van McLarens fouten dit jaar juist is en zegt dat het team nog steeds aan het leren is om vooraan mee te doen.

Zak Brown McLaren F1


In reactie op een opmerking van Mercedes-teambaas Toto Wolff gelooft McLaren CEO Zak Brown dat de fouten die zijn eigen team heeft gemaakt alleen maar dienen als groeipijn voor een team dat opnieuw leert wat er nodig is om vooraan mee te doen.

"We hebben allemaal verschillende fouten gemaakt. Voor mij zijn ze leerervaringen", vertelde hij aan de BBC. "(Mercedes-teambaas) Toto Wolff was accuraat met zijn commentaar. Hij zei: ‘Soms kom je achter deze dingen als je ze eenmaal bent tegengekomen’.”

"Als ik kijk naar de fouten die we hebben gemaakt - of dat nu de coureurs zijn of wijzelf, dat doet er niet toe; we zijn één team - dan zouden we deze fouten niet nog een keer maken. We leren ervan. Misschien omdat we sneller zijn dan we dachten, laat het zien dat we nog steeds moeten leren."

Verwijzend naar het voorbeeld van Silverstone, waar McLaren derde en vierde eindigde na een 1-2-voorsprong in de lastigere, natte omstandigheden, zei Brown dat hij zich op dit moment geen zorgen maakt over de fouten die worden gemaakt. "We hadden waarschijnlijk als eerste en tweede moeten eindigen op Silverstone", zei hij. "Lando probeert te vechten voor een wereldkampioenschap. Hij gaat ervoor. Hij leert, net als wij. Ik maak me er geen zorgen over."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS