Formule 1

Toto Wolff uit zorgen over 'riskante' McLaren-upgrades

Mercedes-teambaas Toto Wolff meent dat McLaren een 'riskante' aanpak heeft gekozen door zo weinig upgrades te introduceren dit F1-seizoen.



Wolff stelt: "Ik heb Zak Brown horen zeggen dat de laatste upgrade die ze op de auto hebben gezet in Miami was. Maar dit is ook riskant, want als de upgrades van anderen werken en ze twee tienden op de auto zetten, een tiende, twee tienden, dan zijn ze een halve seconde voor."

Tegelijkertijd waarschuwt Wolff dat Max Verstappen en Red Bull nog niet afgeschreven kunnen worden, ondanks dat hun dominantie is 'ingestort'.

McLaren-teambaas Andrea Stella verdedigde eerder de conservatieve upgradestrategie van zijn team: "We proberen bedachtzaam te zijn. We denken dat een robuuste aanpak over het verloop van een seizoen meer kan opleveren dan steeds proberen te gokken op de jackpot."

Wolff wijst erop hoe snel de competitieve situatie kan veranderen: "Je zag McLarens tempo vorig jaar in Oostenrijk omslaan en plotseling werden ze zo competitief, terwijl ze dat zelf niet hadden voorzien. Ze dachten dat de upgrade ongeveer tweeënhalve tiende was, het was een seconde."

"Het is hetzelfde voor ons, het snelste team voor de zomerpauze en nu misschien het derde of vierde snelste", concludeert Wolff.