Formule 1

Toto Wolff: 'Mercedes schept niet op over constante toestroom Red Bull-personeel'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 juli 2023 06:30

SILVERSTONE - Toto Wolff heeft gezegd dat het team van Mercedes een 'constante toestroom’ heeft van personeel dat afkomstig is van hun rivalen Red Bull.

Toto Wolff

Het pad van Mercedes naar Red Bull werd de laatste tijd druk bewandeld met een aantal personen die de krachtbrondivisie van de Silver Arrows hebben verlaten om een functie te krijgen bij het nieuw gevormde Red Bull Powertrains.

In mei 2021 werd het aantrekken van Ben Hodgkinson als technisch directeur aangekondigd, samen met nog eens vijf werknemers van Mercedes AMG High Performance Powertrains.

Maar Wolff suggereerde dat het verliezen van medewerkers aan rivaliserende teams normaal is en dat het niet alleen Red Bull is waar voormalige Mercedes-medewerkers terecht zijn gekomen.

"Ik heb al eerder gezegd dat het een zeer ambitieus project is met Red Bull Powertrains en dat het een zeer moedig project is”, vertelde Wolff aan media in de aanloop naar de Grand Prix van Groot-Brittannië. "Ons project heeft 1.000 werknemers en we zijn er een paar kwijtgeraakt aan Red Bull, net zoals we er een paar zijn kwijtgeraakt aan Ferrari en een paar aan Renault.”

Maar Wolff onthulde dat de route van Brixworth naar Milton Keynes niet eenrichtingsverkeer is en dat ze een ‘constante toestroom’ hebben van Red Bull, maar in tegenstelling tot hun rivalen scheppen ze er niet over op. "Dat gebeurt de hele tijd en dus wensen we de mensen die ze hebben aangenomen het allerbeste. Sommigen van hen waren met pensioen in onze organisatie en kwamen daar terecht in leidinggevende posities, maar dat is prima. Ze hebben qua werk een tweede leven gekregen."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS