Formule 1

Toto Wolff hoopt op contractverlening Lewis Hamilton: “Ik wil niet scheiden”

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 augustus 2023 14:14

Mercedes-teambaas Toto Wolff hoopt met iedere vezel in zijn lichaam dat Lewis Hamilton het Duitse team trouw blijft. Het contract van Hamilton loopt aan het einde van het seizoen af. Er is nog geen nieuwe handtekening gezet, maar Wolff hoopt dat daar snel verandering in komt.

Toto Wolff Lewis Hamilton

Hamilton is bezig aan zijn elfde seizoen bij het team waar hij zes wereldtitels scoorde. "Ik doe er alles aan om hem te laten blijven", aldus Wolff in het radioprogramma Dessert Island Discs van de BBC. "Ik denk niet dat het nodig is om hem verder te overtuigen. Hij weet namelijk al het goede dat we hier hebben en, ook al hebben we het lastig met de auto dit seizoen, en ook vorig jaar, hij zal deel uitmaken van de wederopstanding van het team."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!


"Het soort vergelijking dat ik hem gaf, is dat ik ook ruzie heb met mijn vrouw Susie. Zelfs als we tegen elkaar schreeuwen, wat niet vaak gebeurde, maar zelfs als we ruzie hebben, is er nooit een gedachte aan scheiden, en daarom zei ik tegen hem: 'Ik wil niet van je scheiden en jij ook niet, omdat ik de beste coureur in onze auto's wil en jij de beste auto wilt hebben'. Zo kwamen we tot de conclusie dat we conflicten kunnen hebben, we kunnen een sfeer creëren waarin we brutaal eerlijk tegen elkaar kunnen zijn, en soms zijn we het erover eens dat we het oneens zijn, maar we gaan verder", zegt de Oostenrijkse teambaas.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS