Autosport Internationiaal Singleseaters • Brits Formule 3

VRD Racing bevestigt plannen GB3-kampioenschap voor 2025

Uitgegeven door HJ van Keulen • 4 oktober 2024 16:00

VRD Racing heeft aangekondigd zich te verbinden aan het GB3-kampioenschap voor het seizoen 2025 en daarna. Het team zal exclusief onder de naam VRD Racing racen, wat een nieuw hoofdstuk betekent in de ontwikkeling van het team binnen de serie.

VRD Racing bevestigt plannen GB3-kampioenschap voor 2025

Sinds VRD Racing in 2022 toetrad tot het GB3-kampioenschap heeft het team in samenwerking met Arden Motorsport aanzienlijke successen geboekt, waaronder zes overwinningen en een verdienstelijke derde plaats in het teamkampioenschap in 2023.

Als onderdeel van de voorbereidingen op het komende seizoen heeft VRD Racing orders geplaatst voor drie van de nieuwe Tatuus MSV GB3-025 formuleauto's. Onder leiding van Team Principal Dan Mitchell wil het Amerikaanse team getalenteerde Noord-Amerikaanse racers waardevolle kansen bieden in de Europese junior autosport.

Dan Mitchell verklaarde: “Na een uitdagend seizoen richten we ons op herstructurering en bereiden we ons voor om sterker dan ooit terug te keren in 2025. Ons doel is om vanaf het begin mee te doen voor overwinningen en kampioenschappen.

“We zijn erg blij met de aanstaande levering van de gloednieuwe GB3-025. Terwijl we onze huidige auto blijven testen en onze prestaties in 2024 analyseren, zijn we echt enthousiast over een nieuwe start in 2025.

“Het is een eer om deze kans te krijgen van GB3 en MSV om deel te nemen aan wat volgens mij de beste ontwikkelingsformule voor jonge coureurs is. Het is voor ons van vitaal belang om onze aanwezigheid in het kampioenschap te behouden en te versterken terwijl we ons verder vestigen in Europa. De nieuwe auto voor 2025 is een knap staaltje techniek en het startveld volgend jaar belooft uitzonderlijk te worden - daar moesten we gewoon deel van uitmaken.

“We zullen GB3 blijven gebruiken als een platform om de carrières van onze meest getalenteerde Amerikaanse racers vooruit te helpen. GB3 is de serie om dat doel te bereiken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS