Formule 1

Valtteri Bottas aast op stoeltje en streelt teambaas: “Echt een topleider"

Uitgegeven door Frank Korsel • 17 augustus 2024 11:06

Valtteri Bottas heeft in zijn Formule 1-carriere al met veel grote namen samen gewerkt. Zo maakte hij zijn debuut bij Williams onder leiding van Frank Williams en was hij later één van de krachten achter het Mercedes van Toto Wolff. De Oostenrijker is ook onderdeel van het managementteam van Bottas. De Fin spreekt dan ook vol lof over Wolff die volgens hem een leider van formaat is.

Valtteri Bottas Toto Wolff

Tussen reed vijf seizoen in dienst van Mercedes. Als tweede viool moest hij zich vaak schikken als tweede man achter Lewis Hamilton. Hij won voor het team tien races, maar moest na 2021 vertrekken naar Sauber. Over de toekomst van de Fin is nog niet veel duidelijk. Een contractverlenging bij Sauber lijkt inmiddels het hoogst haalbare voor Bottas.

Bottas rijdt al drie seizoen niet meer onder leiding van Wolff. Als onderdeel van zijn managementteam, waar Wolff kort in afwezig was, hebben de twee nog altijd een ijzersterke band. In de Pitlane Life Lessons-podcast vertelt de Fin over zijn band met de Oostenrijkse multimiljardair: "Voor mij is Toto echt een topleider, want hij kan met veel verschillende mensen werken en ik denk dat hij altijd heel erg goed is geweest in het beste en het maximale uit mensen halen. Hij kan ook goed uitvinden of ze daadwerkelijk in de juiste rol zitten of juist niet. Met Frédéric Vasseur ervaarde ik bij Sauber weer een heel ander soort leiderschap. Hij is meer een kalmerende factor, dat is denk ik heel goed voor Ferrari op dit moment."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS