Formule 1

Valtteri Bottas begint met hernieuwde energie: “Mijn eigen verwachtingen zijn hoog"

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 februari 2024 19:27

Valtteri Bottas en Guanyu Zhou hebben de Sauber Stake C44 onthult. Bottas begint aan zijn derde seizoen bij Sauber. De Finse tienvoudig Grand Prix-winnaar eindigde afgelopen seizoen met slechts tien punten achter zijn naam op de vijftiende positie in het kampioenschap. De Sauber-coureur hoopt met zijn vernieuwde team ook vernieuwde energie te hebben gevonden.

Sauber F1 Valtteri Bottas

Door de overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari, is Mercedes vanaf volgend jaar op zoek naar een nieuwe coureur. De naam van Bottas viel veelvuldig als een mogelijke vervanger voor de zevenvoudig Britse wereldkampioen. Ondanks alle commotie wil Bottas zich focussen op het komende seizoen: "De nieuwe C44 voelt zeker anders aan, zowel qua uiterlijk als wat we kunnen verwachten van de auto. We moeten als team presteren en het maximale uit dit pakket halen, dat indrukwekkend potentieel heeft – niets anders doet er toe. Persoonlijk gezien, nu we het derde seizoen ingaan met een team, moeten de doelstellingen ambitieus zijn.”

Bottas hoopt op een succesvol seizoen bij Stake Sauber: “Mijn eigen verwachtingen zijn hoog, we moeten zeker een goede stap zetten en goede vooruitgang zien vergeleken met vorig jaar, een seizoen waarin we eerlijk gezegd niet aan de doelen voldeden die we voor onszelf hadden gesteld. We moeten dat nu oplossen, we moeten ons spel verbeteren en beter presteren, maar ik heb echt enthousiasme gezien terug in Hinwil en ik ben ervan overtuigd dat we het kunnen doen."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS