Formule 1

Felipe Massa enthousiast over Ferrari-transfer Lewis Hamilton: “Maar man, dit is cool!”

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 februari 2024 12:03

De afgelopen dagen stonden in het teken van de transfer van Lewis Hamilton. De Britse zevenvoudig wereldkampioen verruilt het team van Mercedes vanaf volgend jaar voor het wereldberoemde team van Ferrari. Hamilton kan op veel steun rekenen, zelfs van voormalig rivaal Felipe Massa.

Felipe Massa Lewis Hamilton

De aanmoediging is niet alleen opmerkelijk omdat Massa zijn wereldtitel verloor aan Hamilton in 2008, maar ook omdat hij al een jaar een juridische strijd voert om het eerste kampioenschap van Hamilton af te pakken. Alhoewel dit niets te maken heeft met Hamilton, maar met de crashgate tijdens de Grote Prijs van Singapore in 2008, is het toch opmerkelijk.

Eens een Ferrari-coureur, altijd een Ferrari-coureur, dat is het credo onder de mannen die ooit in het scharlaken rode overall hebben geracet. Zo voelt Massa het ook. In gesprek met Motorsport lijkt hij enorm enthousiast over de komst van Hamilton: "Ik had altijd al gedacht dat hij, op een zeker moment, zou overstappen naar Ferrari en dat hij zou gaan proberen om daar zijn loopbaan af te sluiten. Dat gaat nu daadwerkelijk gebeuren", vertelt hij.

"Hij begint daar met rijden als hij ongeveer veertig jaar oud is. Het wordt wel zeker weten zijn laatste stint in de Formule 1. Dat zal één, twee of drie jaar gaan duren, dat is volledig afhankelijk van hoelang hij nog door wil gaan en hoe goed de resultaten zijn. Maar man, dit is cool!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS