Formule 1

Valtteri Bottas hint op volgende carrièrestap bij onzekere Audi F1-toekomst

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 september 2024 15:15

Valtteri Bottas overweegt een overstap naar IndyCar als zijn Formule 1-carrière ten einde komt. De Fin wil echter graag doorgaan in de F1, ondanks zijn huidige resultaten bij Sauber.

Valtteri Bottas F1


Bottas, die momenteel 22e staat in het kampioenschap, gelooft dat hij nog jaren mee kan in de Formule 1. "Ik denk dat Fernando Alonso een maatstaf is, misschien een uitzondering, maar ik heb nog tijd", zei hij tegen Motorsport Week. "Ik ben eigenlijk net in de midden-dertig, dus leeftijd is geen probleem."

Bottas' huidige contract bij Sauber loopt eind dit seizoen af. Hij staat op de shortlist van de nieuwe Audi Chief Operating en Chief Technical Officer Mattia Binotto voor 2025.

Als een F1-zitje niet lukt, ziet Bottas IndyCar als een goede optie: "Als ik nu zou moeten beslissen, zou het waarschijnlijk IndyCar zijn. Maar ik wil er nog niet te veel over nadenken."

Bottas sluit ook een overstap naar wielrennen niet uit. Hij heeft zich gekwalificeerd voor de Gravel World Championships in oktober.

"Ik denk dat ik alle opties zou moeten bekijken, wat zinvol is voor de toekomst, voor de korte en lange termijn. Maar ik zal zeker ergens racen", aldus de 35-jarige Fin.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS