Formule 1

Vasseur blijft staan achter dubieuze pitsstrategie van Ferrari: “Beste manier om het resultaat te beschermen”

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 juli 2023 16:05

Het team van Ferrari kwam ook na de Hongaarse Grand Prix thuis van een koude kermis. De Italiaanse formatie, bestaande uit Charles Leclerc en Carlos Sainz, startten de race vanaf de zesde en elfde positie. Verschillende fouten gooiden roet in het eten van de coureurs, die geen beter resultaat konden behalen dan de zevende en achtste positie. Toch blijf teambaas Frederic Vasseur staan achter een aantal dubieuze beslissingen.

Frederic Vasseur

Leclerc begon de race als zesde en eindigde deze, door een zeer trage pitstop, als zevende. Daarnaast werd hij nog eens bestraft, omdat hij te hard de pitlane in reed. De frustraties werden nog eens erger gevoed, doordat zijn boordradio niet werkte en zijn drinkslang niet goed aangesloten was. Vasseur zegt dat het team fouten heeft gemaakt en dat ze worden geëvalueerd. Hij denkt dat de fouten, meer dan de prestatie van de auto, hebben bijgedragen aan het teleurstellende resultaat.

"Ik denk dat we eerst tijd nodig hebben om te begrijpen wat we goed en fout hebben gedaan", zei Vasseur na de race. “Het format was anders en het is niet zo eenvoudig om het perfecte weekend te analyseren en je moet alle resultaten hebben om hier retro-engineering op te kunnen doen. Maar ik denk dat het aan onze kant veel meer is dat we te veel fouten hebben gemaakt, van het begin tot het einde. Het gaat niet alleen om de pitstop of het betreden van de pit of de kwalificatie of het beheer van de banden. Aan het einde was het potentieel waarschijnlijk beter dan wat we gisteren hebben laten zien. Tijdens de race verloren we, in ieder geval met Charles, 20 seconden in de race."

Toch blijft Vasseur achter de beslissing staan om Leclerc tijdens de laatste pitstop eerder naar binnen te halen dan teamgenoot Sainz. Door zijn trage eerste stop kwam Leclerc achter Sainz terecht, Ferrari leek dit goed te willen maken: "Het was voor ons de beste manier om het resultaat van het team te beschermen", zegt Vasseur. "Aan het einde van de race, als je goed kijkt, denk ik dat het potentieel van Charles, gezien het feit dat Carlos met zacht moet beginnen en hoe we waren met het leven dat Charles waarschijnlijk 20 seconden voor Carlos zou zijn geëindigd, betekent dat het de goede keuze was."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS