Formule 1

Wat betekent deal tussen Haas en Toyota voor Ferrari?

Uitgegeven door Frank Korsel • 11 oktober 2024 18:57

Eerder kondigde Haas aan een technische samenwerking aan te gaan met de Japanse autofabrikant Toyota. Het team van Ayao Komatsu hoopt nu de volgende stap in het constructeurskampioenschap te zetten, maar de nieuwe samenwerking roept wel vragen op. Gaat Haas bijvoorbeeld rijden met een Toyota-krachtbron of blijft de Ferrari-motor achter in de Haas liggen? Teambaas Komatsu geeft tekst en uitleg.

Haas Toyota Ferrari Komatsu

De samenwerking tussen Haas en Toyota is gestoeld op het technische aspect van de sport. Dit betekent dus dat de twee zoveel mogelijk informatie uitdelen om van elkaar te leren. Dit houdt dus niet in dat Toyota de krachtbronnen voor Haas gaat leveren. Op termijn zou dit wel kunnen veranderen. De huidige motordeal tussen Haas en Ferrari loop in 2029 af.

In een persconferentie, net na de bekendmaking van de samenwerking, legde Komatsu aan de internationale media uit dat de samenwerking met Toyota niks verandert aan hun partnership met Ferrari: "We blijven de windtunnel in Maranello gebruiken. En zolang de technische regels het toestaan, kan ik ook de versnellingsbak van Ferrari kopen. Laat ik het duidelijk maken: onze samenwerking met Toyota is geen vervanging van onze samenwerking met Ferrari. Het partnership tussen Haas en Ferrari is de basis en dat zal het altijd blijven."

"De samenwerking met Toyota is er niet om het fundamentele partnership met Ferrari weg te nemen, maar juist om het te versterken. Wat we van Ferrari krijgen is geweldig. Het vormt de basis voor ons Formule 1-team."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS