Formule 1

Weerbericht voor de Grand Prix van Singapore: kans op onweersbuien

Uitgegeven door Bart • 20 september 2024 07:00

De Formule 1 gaat dit weekend verder met de Grand Prix van Singapore. Het weekend op het Marina Bay Street Circuit wordt gekenmerkt door de warme temperaturen en de hoge luchtvochtigheid. Dat zal nu niet anders zijn. We blikken vooruit met het weer voor het F1-weekend in Singapore.

Singapore F1


Op vrijdag worden als gebruikelijk de eerste en tweede vrije training gehouden. Overdag is er een reële kans op regen, met name tijdens de eerste vrije training. De tweede training wordt onder kunstlicht verreden en dan zal het waarschijnlijk droog zijn. De temperatuur komt uit op zo'n 33 graden.

Ook tijdens de derde vrije training op zaterdag zou het circuit nat kunnen zijn. Er worden onweersbuien in Singapore verwacht. Tijdens de kwalificatie is het hoogstwaarschijnlijk droog. Als de zon is gaan liggen, ligt de temperatuur tijdens de kwalificatie op 29 graden.

Tijdens de racedag op zondag wordt de kans op regen weer op 40 procent geschat, maar de regen zal met name overdag vallen en de race is om 20:00 uur plaatselijke tijd. Bij de start van de race is het nog zo'n 29 graden.




 

Babe-box

Xtra

COLUMNS