Formule 1

Zet Red Bull-kopstuk Helmut Marko titel uit zijn hoofd? �Om eerlijk te zijn wel�

Het was opnieuw geen weekend om over naar huis te schrijven voor het team van Red Bull Racing. Sergio Perez leek op weg naar zijn eerste podiumplek sinds China, maar crashte voortijdig samen met Carlos Sainz. Max Verstappen kwam hierdoor als vijfde over de streep. Red Bull scoorde slechts tien schamele puntjes, waardoor ze de leiding in het constructeurskampioenschap definitief kwijt zijn aan McLaren. Dr. Helmut Marko verwacht ook niet dat Red Bull nog iets kan betekenen in het kampioenschap.



Al maanden krijgt Red Bull het niet voor elkaar om de RB20 op het oude niveau te laten opereren. Het lijkt zelfs steeds iets slechter te gaan. Voor het eerste sinds Baku 2023 zou Verstappen geklopt worden door zijn teamgenoot Perez, maar door een late crash werd dit leed hem bespaart.

McLaren-coureurs Oscar Piastri en Lando Norris kwamen als eerste en vierde over de streep. Voor het eerst sinds 2014 mag het team uit Woking het constructeurskampioenschap aanvoeren. Marko vertelt in gesprek met Sky Sports Duitsland dat daar volgens hem ook geen verandering in zal komen. Zet hij de constructeurstitel daarom definitief uit zijn hoofd? "Om eerlijk te zijn wel, ja. Het positieve is dat Piastri heel dicht in de buurt van Lando zit qua punten. Dus er zal de komende tijd geen duidelijkheid komen in de papaja-rangorde. We moeten snelheid vinden en de auto moet beter te managen zijn qua afstelling. Maar we hebben er vertrouwen in dat we de coureurstitel op eigen kracht kunnen winnen."