Formule 1

Max Verstappen baalt na mislukte GP Azerbeidzjan: “In Singapore moeten we echt betere setup vinden”

Uitgegeven door Frank Korsel • 15 september 2024 18:19

Max Verstappen kende een moeilijke en lastige race in Azerbeidzjan en eindigde, met enigszins mazzel, op de vijfde plaats. De Nederlander startte vanaf de zesde positie. Hij klaagde gedurende de race over het gebrek aan grip en kon door een crash van teamgenoot Sergio Perez en Carlos Sainz pas in de slotfase wat posities winnen. Tot overmaat van ramp eindigde zelfs kampioenschapsconcurrent Lando Norris voor hem, alhoewel hij vanaf P17 moest komen.

Max Verstappen F1 Baku

Verstappen begon sterk aan de race, maar merkte al snel dat zijn Red Bull niet het tempo had om vooraan mee te strijden. De frustratie borrelde op door het gebrek aan grip en het feit dat Verstappen geen vuist kon maken tegen Ferrari, McLaren of Mercedes.

Verstappen reageerde op Verstappen.com dan ook teleurgesteld: “Het was voor mij duidelijk een heel slechte race. We hadden geen grip, vooral op de mediumbanden. Later ging het iets beter, maar ik kwam vast te zitten achter Albon en Norris, waardoor mijn banden en remmen oververhit raakten. Het was een race om snel te vergeten. In Singapore moeten we echt een betere setup vinden.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS