Autosport BE • Autosport BE Diversen

Zondag is het tijd voor SpaAsia III

Uitgegeven door HJ van Keulen • 13 juli 2024 14:01

Amper twee edities waren er nodig om het Aziatisch feestje te laten aanslaan! Zondag 14 juli vormt het F1-Circuit van Spa-Francorchamps eens te meer het prestigieuze kader voor SpaAsia, de spectaculaire samenkomst van Aziatische auto’s en motoren. Voor de immer groeiende community een uitstekende gelegenheid om hun twee- en vierwielers te tonen, te delen, of te laten grommen, tot groot plezier van de fans.

Zondag is het tijd voor SpaAsia III

Ook deze keer zullen de clubs de hoofdrol spelen, en een groot deel van de paddock van ‘het mooiste circuit ter wereld’ innemen. Eén van de hoogtepunten wordt allicht de Asian Parade, die van 12 tot 13 uur op het programma staat, en die het publiek zal toelaten om het wereldberoemde zeven kilometer lange asfaltlint in de Ardennen te (her)ontdekken! Alles verloopt tegen een matig tempo, zodat iedereen er volop kan van genieten.

Op het circuit zullen trouwens de hele dag auto’s en motoren te bewonderen vallen, al zullen ze meestal wat sneller rijden. Voor de tweewielers wordt er een ware Bikers’ Day georganiseerd, waarbij de motards in drie groepen worden onderverdeeld, volgens hun niveau en ervaring op het Circuit van Spa-Francorchamps. Voor de fans de gelegenheid om heel wat verschillende machines in actie te zien – én te horen! Tussen de verschillende sessies voor de motoren kunnen de auto’s het circuit op, tot vier keer toe zelfs!

Tussen 15u45 en 16u30 dient de strook tussen de Chicane en La Source als acceleratiepiste voor de deelnemers aan Spa & Furious! Het doel: sneller gaan dan de machine naast je, in ware Fast & Furious-stijl… Reken op enkele grommende en PK-rijke machines!

Zondag is het tijd voor SpaAsia III

In de paddock van Spa-Francorchamps valt er permanent wat te beleven, met een Kids Area (endurancepaddock), een Gaming Area (pitboxen 22 en 23 in de endurancezone), de heel populaire Best-Of Show (11u00-12u00 en 13u30-15u30), waarbij de mooiste en meest originele bolides van de meeting in de schijnwerpers worden geplaatst, maar ook en vooral de Arrepiado Stunt Show, waar tussen 11u15 en 14u45 een adembenemend spektakel wordt getoond, met een Hypersport, een quad en een heel ongewone Smart! Deze stuntspecialisten komen helemaal uit Portugal, maar hun reputatie heeft ondertussen al lang de grenzen overschreden.

En iedereen die niet zoveel gemeen heeft met het wereldje van twee- en vierwielers, maar wel een boon heeft voor de Aziatische cultuur, die kan terecht in de endurancepaddock voor de officiële presentatie van de activiteiten van de gevechtsportschool Lu Yun Ling Wushu uit de regio rond Charleroi. Zij geven enkele indrukwekkende demonstraties én een ware leeuwendans ten beste. Niet te missen dus! De demo’s zijn geschikt voor groot en klein, en vinden plaats om 10u45, 14u00 en 16u30.

Een overvol en gevarieerd programma dus, dat elke bezoeker van SpaAsia III zeker zal plezieren! Wees er op zondagochtend dus vroeg bij op het Circuit van Spa-Francorchamps, kwestie van niets te moeten missen…

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS