Karting • KNAF

Zusjes Lynn en Quinty Pen zetten volgende stappen

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 februari 2024 22:23

OLDENZAAL - Zusjes Quinty (15) en Lynn (14) Pen uit Enschede haalden afgelopen weekend op de kartbaan in Oldenzaal de mooiste herinnerringen van het afgelopen kartseizoen naar boven tijdens de prijsuitreiking van de GK4 Kart Series. Quinty werd vice-kampioen in de X30 bij de Ladies. Ook Lynn kende een mooi seizoen. Komend seizoen markeert een nieuwe periode voor de familie. Lynn maakt haar eerste meters in de autosport en Quinty gaat internationaal haar meters maken in de kartsport. Het seizoen werd feestelijk afgesloten door Dream Fireworks van ouders Frits en Jolanda Pen, met een spectaculaire vuurwerkshow.

Familie Pen


"Het afgelopen seizoen ging wel redelijk", begint de veertien-jarige Lynn. "In de Ladies-klasse werd ik vierde." Lynn reed dit seizoen in de Honda Formula 9PK en denkt terug aan haar race in het Duitse Kerpen: "We reden op slicks en het begon ineens keihard te regenen. Toen werd ik tweede bij de Ladies. Overall ben ik best tevreden met hoe het ging, ik heb bijna alle races uitgereden. Ik hoop deze lijn door te zetten naar komend seizoen."

Haar oudere zus Quinty denkt als eerste terug naar de laatste race van het seizoen: "Toen eindigde ik op de vijfde plek", begint het jonge talent enthousiast. De overstap van de Formula Honda 9PK naar de X30 is goed gegaan. Ik vind de snelheid van de kart geweldig en hij rijdt top. Komende maand ga ik naar Valencia om in de wintercup te rijden. Ik vind het erg speciaal dat ik dat mag gaan doen. Gelukkig is het weer daar ook een stuk beter! Naast de wintercup gaan we ook gewoon verder in de GK4. We doen dit jaar ook het NK IAME erbij en gaan meedoen aan de IWF in Valencia en de Ladies Cup in Le Mans."

Waar Quinty haar hart heeft verpacht aan de kartsport, snoept Lynn van twee walletjes. Naast het karten heeft ze de liefde voor het autoracen ontdekt! Ze heeft al enkele keren getest in een Peugeot 206 en daar gaat ze komend seizoen vaker in trainen: "Ik mag dit jaar nog geen races rijden, maar testen gaat dit jaar erg belangrijk worden. Voor de eerste keer in een auto rijden was echt geweldig. Dat was op het Circuit van Midland in Lelystad. Dat was zo anders dan in een kart, echt niet met elkaar te vergelijken."

"Komend seizoen wil ik meedoen in het kampioenschap in de KA100. Ik heb al meerdere keren getest en dat ging goed", vertelt ze enthousiast. Haar zusje Quinty hoeft niets te weten van het racen in auto's: "Dat autorijden hoeft van mij niet", zegt Quinty lachend. "Je zit een stuk hoger, bij het karting is alles dicht op de grond en voel je de snelheid echt. Ik hou het lekker bij het karten."

Quinty en Lynn Pen

Quinty vertrekt eind deze maand naar Valencia naar de wintercup. Uit deze regio importeren ouders Frits en Jolanda veel vuurwerk. En deze leveranciers komen dan graag kijken naar de kunsten van de snelle dame.

Frits en Jolanda hebben drukke maanden achter de rug: "Het inkopen van vuurwerk, de shows bij elkaar zoeken en natuurlijk vanaf 28e december ook de verkoop voor de particulieren. Het is ontzettend leuk om dit samen te doen", zegt Frits. Jolanda stond afgelopen oud en nieuw in Amsterdam en regelde het vuurwerk bij het aftellen: "Omdat we zoveel shows hebben zijn we nooit samen met oud en nieuw. Ik was dit jaar in Amsterdam met electric fireworks. Dat is begonnen als concept zonder vuurwerk, met mega-stellages met lichten in plaats van vuurwerk. Het is dusdanig groot geworden dat we het nu ook met vuurwerk kunnen doen. Nu is het een perfecte combinatie van licht en vuurwerk. Het is altijd spannend, want het waaide de dagen voor oud en nieuw hard. Maar uiteindelijk kon het allemaal doorgaan."

Frits regelde de vuurwerkshow in Rotterdam, voordat de wereldberoemde DJ Martin Garrix zijn set draaide! Maar lange tijd om bij te komen hebben ze niet: "We zijn voor dit jaar nu al aardig volgeboekt. We hebben de planning ook al staan voor oud en nieuw en ook al Koningsdag." Als klap op de vuurpijl regelde Dream Fireworks ook de vuurwerkshow tijdens de prijsuitreiking van de GK4 Kart Series.
Quinty en Lynn bedanken hun ouders, monteur Frans, John, onze familie, opa & oma en sponsoren: Mike Multi, UFP by Jan Mark, Dream Fireworks, Dream Energy, Biemold Elektro, Fashion 53, Opa en Oma Poes, Opa IJs, Peter en Sandra en Ome Henk.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS