A1 Grand Prix

Jan Lammers: "A1GP afgelast, wereldprimeur Zandvoort met 20 Ferrari's"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 augustus 2008 06:18

ZANDVOORT - De A1GP Zandvoort, die op 4 en 5 oktober gehouden wordt op Circuit Park Zandvoort is gebombadeerd tot de openingsrace voor het seizoen 2008/09. Dit is het gevolg van het uitstellen van de eerste A1GP op het circuit van Mugello, die voor 21 september op de kalender stond. De reden hiervoor is de vertraging bij de bouw van de nieuwe auto’s. A1GP hanteerde voor zichzelf een uiterst strak schema met minder dan elf maanden tijd om de nieuwe auto te ontwerpen, bouwen en te testen en ook nog te zorgen dat alle teams identiek materiaal kregen geleverd. Niet iedereen was teleurgesteld.

Wereldprimeur voor Zandvoort

“Hartstikke leuk voor Nederland. We hadden er op gehoopt. Het is een absolute wereldprimeur”, verklaarde Jan Lammers enthousiast tegenover RaceXpress.com. De oud-Formule 1-coureur en huidig teambaas van A1 Team Nederland ziet tot zijn grote verassing toch het seizoen geopend worden in Zandvoort. “Om hier te beginnen is heerlijk. Meteen de eerste race op Zandvoort. Het is absoluut voordeel om op thuisbodem te beginnen aan het nieuwe seizoen."

"Het zou onverstandig zijn om toch de eerste race in Mugello te starten", legt Lammers uit. "De eerste generatie A1 GP was een betrouwbare auto. Deze nieuwe A1GP ‘powered by Ferrari’ heeft veel elektronica. Betrouwbaarheid staat bij A1 hoog in het vaandel. En het is ook een complete opgave. Ga er maar aan staan. Je zet niet zomaar een auto in. Daar gaat veel tijd aan vooraf. Ten eerste het ontwerpen en bouwen, ten tweede het testen en ten derde een auto in productiestaat afleveren. Doe je het slecht dan achtervolgt dat je het hele jaar. En je wil alle teams de gelegenheid geven om te testen,” aldus Lammers.

"Wij zijn natuurlijk heel blij en trots dat we niet alleen weer de seizoensopener hebben maar ook de primeur om straks met ruim twintig ‘Ferrari Powered’ A1GP-auto’s door de Zandvoortse duinen te racen. Een uniek gebeuren en een absolute wereldprimeur op eigen bodem! Geweldig en we hebben gelukkig iets meer tijd om de puntjes op de i van ons team te zetten. Ten slotte zijn een paar rijders straks ook wel handig als we gelijk de eerste race willen winnen!"

Over de line-up wist Lammers nog niet veel te melden. “Nee nog niet, we zijn met mensen in gesprek. Er verandert niets, wij zijn er klaar voor.”

Al het laatste nieuws over de A1GP.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS