Autosport NL • BRL V6

Nelson van der Pol begint sterk aan nieuw BRL-seizoen

Uitgegeven door Casper Bekking • 4 mei 2009 08:03

ZOLDER - Nelson van der Pol kende op het circuit van Zolder een sterke start van het nieuwe BRL-seizoen. De coureur uit Wijk en Aalborg had direct de goede snelheid te pakken. In de eerste vrije training noteerde hij de snelste tijd, en ook de rest van het weekend was hij voorin te vinden. De seizoensopener sloot hij af met tweemaal een podiumplaats, en liet zien een geduchte titelkandidaat te zijn.

Nelson van der Pol

"De eerste vrije training ging direct al goed, we reden direct de snelste tijd in een competitief veld", begon Van der Pol tegenover RaceXpress.com. "Voor de tweede training hadden we nieuwe remmen gemonteerd dus dan kun je niet direct volle bak. Toch ging het redelijk en hadden we vertrouwen voor de kwalificatie. Hierin zaten alle rijders dicht bij elkaar en kwam ik tot een vierde tijd op twee tienden van de pole position. Het verschil was klein dus ik was hiermee best tevreden. We zaten niet ver van de snelste tijd af, vorig jaar zaten we nog op een seconde en twee tienden is dan heel weinig. Een klein foutje en het verschil is gemaakt, maar ik was tevreden met mijn startpositie."

Goede start Nelson van der Pol

"De eerste race was nat en we startte regenbanden. Ik had een goede start en pakte direct P3. Deze plaats kon ik vrij eenvoudig vasthouden tot aan de finish. Donny Crevels zat wel vlak achter me, maar kon nooit echt aandringen. In de eerste race pakte ik dus meteen een podiumplaats, daar was ik hartstikke blij mee. De tweede race moest ik vanwege de reversed grid vanaf de zesde plaats starten. De start verliep wat moeizaam en verloor direct een positie. Ik had wel een goede snelheid in de auto zitten en begon samen met Donald Molenaar en Marc Goossens aan een opmars door het veld. Ik had echter moeite om Crevels te passeren, maar toen ik heb voorbij was tikte hij me aan waardoor ik weer twee plaatsen verloor. Ik moest daardoor weer opnieuw beginnen maar uiteindelijk was ik hem voorbij en kon ik met Zumbrink strijden voor de laatste podiumplaats. Donald en Marc waren al te ver weg om te achterhalen, het gat was te groot. In feite heb ik teveel tijd verloren in de duels met andere coureurs, maar toch ben ik tevreden met mijn derde plaats. Er zat meer in maar het is gewoonweg een goed begin van het seizoen. In een sterk veld is dit gewoon een mooi resultaat", besloot Van der Pol.

Nelson van der Pol wordt in de racerij ondersteunt door:
MJ Teunissen
Gommans & de Wit
Henra
Meesterdak
Swaans
IC
All Office Vroegindeweij
Auto materiaal Keulen
Steenhandel Kusters
De La Roy
Jo Stevens
Interal T.C.
Van der Pol Borduurdesign
Van der Pol kartracing

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS