Karting • Chrono

Podium voor broers Ties en Yort van Wijk bij NK Rotax Max in Berghem, Ties maakt zich op voor Grand Finals in Italië

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 oktober 2024 01:48

BERGHEM - De kartende broers Ties (14) en Yort (21) van Wijk hebben zondag indruk gemaakt tijdens de zevende ronde van het NK Rotax Max van Chrono Karting op het circuit van Berghem. Ties behaalde een 'clean sweep' in de Junioren-klasse door zowel de kwalificatie, prefinale als finale te winnen, terwijl Yort tweemaal knap als tweede eindigde in de sterkbezette Rotax Max Senioren-klasse.

Ties en Yort van Wijk bij NK Rotax Max in Berghem

Ties kende een goede generale repetitie voor de Rotax Max Grand Finals, die binnenkort op zijn schema staat en toonde zich oppermachtig in de Junioren-categorie. "De kwalificatie was al gewoon heel goed. Ik pakte poleposition, dus we wisten nu zeker dat de snelheid goed was", vertelde de veertienjarige coureur uit Hoenzadriel.

In de prefinale liet Ties zien dat hij onder alle omstandigheden snel is. "We waren aan het begin bijna een seconde per ronde sneller dan de rest op een half droge, half natte baan. Uiteindelijk had ik zeventien seconden voorsprong. Ik kan wel zeggen dat we die wedstrijd gedomineerd hebben. En ook de finale ging goed al moest ik toen wel mijn teamgenootje Boaz zien voor te blijven die dicht achter me reed."

Met zijn overtuigende resultaten in Berghem heeft Ties een grote stap gezet richting de titel. Het kan eigenlijk niet meer mis, maar de coureur van topteam Bouvin Power bleef bescheiden. "Ik denk niet dat ik officieel kampioen ben. Ik moet in het laatste NK-weekend de races wel uitrijden en niet gediskwalificeerd worden. Maar in principe zou ik kampioen moeten worden. Ik denk ook wel dat het goed komt."

Zijn oudere broer Yort (21) kende eveneens een sterk weekeinde. Hij denderde in de Senioren-klasse naar twee tweede plaatsen. Van die twee races was met name de finale spectaculair. De snelle Gelderlander vocht in de finale een intens maar fair duel uit met Tommie van der Struijs. "We hadden in eerste instantie een behoorlijk groot gat naar Tommie toe. Dat konden we vrij snel dichten. We waren alleen net niet snel genoeg om weg te rijden", analyseerde Yort zijn race.

Yort van Wijk in mooi gevecht om winst

Ondanks de lichte teleurstelling over het missen van de overwinning, zag Yort zijn prestatie als een belangrijke stap voorwaarts. "Ik denk wel dat dit veel belooft voor alle komende races. Het feit dat ik het degene die de laatste drie NK's op rij heeft gewonnen zo moeilijk kan maken, zegt wel iets over mijn vorm en mogelijkheden. Daar ben ik ook echt heel blij mee. Ik denk dat ik weer een goede stap in de juiste richting heb gezet."

Het weekeinde in Berghem was voor beide broers een bevestiging van hun goede vorm. Ties: "Hopelijk pak ik in het NK mijn volgende titel. We zitten in ieder geval goed in het ritme en zijn in goede vorm." Yort zag zijn prestaties als een opmaat naar mogelijk nog betere resultaten.

"Dit is zeker mijn mooiste resultaat van het jaar”, zei hij. “We bekijken het nu gewoon per race en vanaf vandaag kunnen we heel blij zijn. Ik weet wat erin zit en wat me in het NK nog te doen staat. Ik kan winnen. Daar gaan we zeker voor!"

Ties maakt zich nu op voor het grootste evenement van het jaar: de Rotax Max Grand Finals in Sarno, Italië. Hij verdedigt de eer van de Nederlandse leeuw namens Team The Netherlands in de Rotax Max Juniors.

Ties en Yort van Wijk bedanken hun vader en moeder, Birger Bouvin, Vincent France, Max Timmermans, Lars, Rik Bogert, Julia en iedereen bij Bouvin Power.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS