Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Mark Jobst scoort knap podium bij comeback Supercar Challenge in Zandvoort

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 september 2024 08:11

Afgelopen weekend maakte Mark Jobst zijn comeback in de Supercar Challenge tijdens de Trophy of the Dunes op Zandvoort. Het was tijdens de Finaleraces vorig jaar op Assen dat Jobst voor het laatst in de Zilhouette Sport had gereden. Het jaar 2023 was een succesvol jaar voor de Zandvoorter, waarin hij samen met Oscar Vianen het kampioenschap in de Sport-divisie binnenhaalde.

Mark Jobst

Race 1 op zaterdag
Op zaterdag werden onder een stralende zon de vrije training en de kwalificatie voor de race later op de dag afgewerkt. Jobst blikt terug: "We hebben de trainingen vooral gebruikt om weer even op gang te komen. Ik had zelf natuurlijk een tijdje niet in de auto gezeten, maar dat ging eigenlijk prima. De Zilhouette ging ook als een speer. Verder was het even kijken hoe de Hankook-banden werkten."

Jobst mocht Race 1 starten vanaf P3. "We hadden de focus op de race gelegd. We hadden 15 seconden extra pittijd die we tijdens de race moesten terugwinnen." In het eerste deel van de race volgde een spannende strijd met Rob Nieman in de Renault Clio Evo. Jobst vertelt: "Rob draaide een mooi tempo en samen konden we een gat slaan naar onze achtervolgers. Op een gegeven moment was mijn tempo hoger en kon ik Rob voorbij."

Door de langere pitstop kwam Jobst echter net achter Nieman weer de baan op. Hij moest opnieuw aan de bak om de leiding terug te krijgen. "Gelukkig was het gat niet al te groot en kon ik Rob na een paar ronden in de Renault-bocht weer inhalen," aldus Jobst. Zo reed hij bij zijn comeback meteen naar P1.

Mark Jobst Supercar Challenge

Race 2 op zondag
Op zondag mocht Jobst opnieuw starten vanaf P3, maar dit keer had hij 15 seconden meer pittijd dan op zaterdag en stond hij dus voor een flinke uitdaging. Na een uitstekende start wist Jobst meteen na de eerste bocht de leiding in de Sport-divisie te pakken. "Ja, ik zat precies goed bij de eerste bocht en wist buitenom een stuk of vijf auto's in te halen. Dat was erg leuk en een goed begin van de race," vertelt Jobst.

Jobst hield een goed tempo aan en kon daardoor voor de verplichte pitstops een flinke voorsprong opbouwen op zijn achtervolgers. "Tijdens het pitstopwindow kwam er een full course yellow, dus ik kreeg van mijn team door dat ik binnen moest komen. De pitstop was perfect getimed, dus ik kwam ook weer als eerste in de Sport-divisie de baan op," legt Jobst uit.

Uiteindelijk kwam Jobst met een voorsprong van meer dan één minuut op de nummer 2 over de streep. Ook op zondag mocht de Zandvoorter dus de hoogste trede van het podium betreden. Jobst besluit: "Het team werkte fantastisch samen en daardoor konden we ook voor het maximale resultaat gaan. Grote dank aan Speedsports, Arjan, Arjen, Daan en Leo voor hun ondersteuning. Al met al een geweldige comeback."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS