Formule 1

Adrian Newey blijft na 1 maart voor Red Bull werken aan zijn passieproject

Uitgegeven door Bart • 7 oktober 2024 15:08

Topontwerper Adrian Newey trekt na dit seizoen de deur bij Red Bull achter zich dicht om de overstap naar Aston Martin te maken. Nu heeft de 65-jarige Brit onthuld dat hij Red Bull niet helemaal achter zich laat. Het project met de Red Bull RB17 hypercar is het project van Newey en het is zijn passie geworden om dit te laten slagen. Ook na 1 maart zal hij van buitenaf aan de hypercar blijven werken.

Adrian Newey


Newey krijgt in de High Performance Podcast de vraag wanneer hij zich bij het team van Aston Martin gaat aansluiten om het team van dichtbij te ondersteunen. "Mijn werk bij Red Bull is al grotendeels over, ik ben al sinds Suzuka weg bij het Formule 1-team, dat was in april. Maar ik werk nog wel hard aan de RB17. Dat is mijn bijproject geweest en echt een passie geworden. Daar geniet ik echt van, omdat het weer iets anders is dan Formule 1."

"Ik pas alle principes toe die ik in de Formule 1 geleerd heb, maar alleen op een andere applicatie. Daar werk ik nog steeds aan en dat zal ik ook na 1 maart blijven doen. Dan alleen niet meer in de fabriek, maar via calls, telefoon of email. Als de auto getest gaat worden, in de zomer, zal ik op de baan erbij zijn."

Newey legt uit dat hij steeds nieuwe ideeën voor de RB17 heeft en dat dat bij de F1 niet vaak meer het geval was. "De F1 ging een beetje op de automatische piloot. Je wordt niet meer midden in de nacht wakker met nieuwe ideeën. Je bent niet meer zo gemotiveerd als voorheen. Met de RB17 heb ik dat nog wel en dat voelde niet goed. Ik wist dat het niet goed was en dat ik een nieuwe uitdaging nodig had. Het team is gegroeid naar een hoog niveau en ik had het gevoel dat mijn taak erop zat. De jongens voelden ook dat zij het over konden nemen. Ik wilde ze een kans geven en mezelf een nieuwe uitdaging."




 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS