Formule 1

Aston Martin-deal in de maak voor Max Verstappen: “We hebben Honda en Newey…”

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 oktober 2024 12:02

Nu het dit afgelopen seizoen niet altijd even goed botert bij Red Bull Racing is de geruchtenmolen rondom de toekomst van Max Verstappen op volle toeren gaan draaien! Een overstap naar Mercedes, Aston Martin of verlaat de Nederlander de Formule 1 in zijn geheel? Van al dat is nog geen sprake. Toch moedigt voormalig Grand Prix-winnaar Juan Pablo Montoya Aston Martin aan om Fernando Alonso aan de kant te schuiven en alle focus te leggen op het binnenhalen van Verstappen.

Max Verstappen Alonso Montoya Aston Martin
"Krijg jij zoveel van Lawrence?"

Ondanks de aanhoudende geruchten in de media blijft Verstappen zeker volgend jaar nog rijden namen het team van Red Bull Racing. Zijn huidige contract met de Oostenrijkse renstal loopt tot het einde van 2028, maar contracten in de Formule 1 zijn er immers om verbroken te worden.

Waar Mercedes-teambaas Toto Wolff blijft azen op de Nederlander, leiden concretere sporen naar Aston Martin. Nu Red Bull-kopstuk Adrian Newey de overstap maakt naar Aston Martin en er een algehele leegloop gaande is bij de Oostenrijkers, is het niet onwaarschijnlijk dat Verstappen zijn heil ergens anders gaat zoeken. Het feit dat Honda zich ook aansluit bij Honda moet nog sterker aan Verstappen trekken.

In gesprek met The Gambling Zone laat Montoya weten dat Aston Martin nog één aspect mist om écht succesvol te worden in de Formule 1: "Ze moeten alleen de juiste chauffeur vinden die de klus kan klaren. Fernando is geweldig, maar hoelang kan hij nog doorgaan?"

Montoya gaat er niet vanuit dat teameigenaar Lawrance Stroll zijn eigen zoon aan de kant zet, dus kan alleen Fernando Alonso vervangen worden: “Fernando is geen optie voor de lange termijn”, zo klinkt de zevenvoudig Grand Prix-winnaar.

"Wanneer nemen ze die beslissing en zeggen ze: 'Hé, we hebben Honda en we hebben Newey. Waarom gaan we niet achter Max aan?' Dat zou betekenen dat we Max dezelfde soort deal aanbieden die Newey kreeg, maar dan een nog betere. Want dan is het een langetermijnproject. Dan heb je één van de beste coureurs ter wereld, zo niet de beste, dan wel de huidige beste coureur in het kampioenschap. Hoe beter hij presteert, hoe meer geld hij op de lange termijn gaat verdienen. Want het bedrijf wordt dan nog meer waard."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS