Formule 1

Verstappen over leegloop bij Red Bull: 'Niet goed gemanaged'

Uitgegeven door Frank Korsel • 11 oktober 2024 07:02

Er is dit jaar een behoorlijke interne leegloop op gang gekomen bij Red Bull Racing. De Oostenrijkse renstal zag een flink aantal sleutelfiguren, waaronder Adrian Newey en Jonathan Wheatley vertrekken. Dit heeft ervoor gezorgd dat het team enigszins wordt ontwricht. Max Verstappen, het paradepaardje van Red Bull, baalt van de vele vertrekkende mensen. Maar te midden van alle commotie blijft hij onverminderd rustig en kijkt hij vooral naar voren.



Voorafgaand aan de Grand Prix in Saudi-Arabië pleitte de drievoudig wereldkampioen nog voor het behoud van zoveel mogelijk sleutelfiguren. “Ik ben ook onderdeel van dit traject, ik heb tot en met 2028 getekend. Het is belangrijk dat bepaalde steunpilaren blijven”, vertelde Verstappen. Nu, ruim zeven maanden later kijkt hij in gesprek met Motorsport terug op die uitspraak: “Nou, dat hebben we niet echt goed gemanaged.”

Zorgen maakt Verstappen zich echter niet, wat dat betreft. Hij beschouwt het vooral als een logisch gevolg van het succes dat Red Bull de voorbije jaren beleefde. “Uiteraard had ik liever gezien dat iedereen bleef, maar we kunnen mensen niet dwingen. Wat nu gebeurt, gebeurt altijd met succesvolle teams. Concurrenten gaan dan manschappen wegplukken en komen met grote aanbiedingen op de proppen, dat speelt ook een rol”, aldus de 61-voudig Grand Prix-winnaar.

Hoewel Red Bull nu in een ietwat lastige periode verkeert, de sportieve prestaties zijn minder goed dan voorheen, ziet Verstappen de toekomst toch met een goed gevoel tegemoet. “De dingen gaan goed, Ik heb vertrouwen in dat de mensen in de fabriek weten wat ze doen. Aan de kennis en kunde ligt het niet. We zijn gewoon een verkeerde weg ingeslagen, dat moeten we nu zien om te draaien”, besluit de Nederlander.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS