Formule 1

Aston Martin F1-coureurs Sebastian Vettel en Lance Stroll: "We hebben een paar dingen geprobeerd"

Uitgegeven door Deni Volkers • 22 oktober 2022 16:31

Het is zover! De Formule 1 is dit weekend voor de tweede keer dit seizoen in Amerika. Deze keer zijn ze in Austin, Texas. De eerste en tweede vrije training zijn verreden en de rijders van Aston Martin blikken terug op twee positieve sessies.

Aston Martin

Lance Stroll

"Het voelde vrij goed aan, maar de training van zaterdag zal waarschijnlijk een betere indicatie geven van waar we staan in dit zeer hechte middenveld. We hebben ons kunnen concentreren op zowel lange als korte runs, ondanks het beperkte aantal runs in FP1, dus dat was nuttig. Maar we moeten nog snelheid vinden en we kunnen hier en daar nog wat dingen aanpassen om wat prestaties te vinden. Iedereen zit in hetzelfde schuitje qua voorbereiding dit weekend door de bandentest. Op de banden die we vrijdagmiddag reden, was het moeilijk om snel warmte te genereren met de koelere bandendekens."

Lance Stroll

Sebastian Vettel

"We hebben vroeg in FP1 veel ronden gereden en misschien hebben we de baan niet op zijn best gepakt, maar ik denk dat we de antwoorden hebben gekregen die we nodig hebben om ons voor te bereiden op de rest van het weekend. Er zijn enkele dingen die we zullen aanpassen aan de set-up, vooral om de balans in sector één te verbeteren, waar de wind in de rug het nogal lastig maakt. De middagsessie werd gedomineerd door het testen van de Pirelli-banden. Dat maakte het moeilijk om nog veel te leren, maar elke tijd in de auto is altijd nuttig en we hebben een paar dingen geprobeerd."

Sebastian Vettel

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS