Formule 1

Audi overweegt Mick Schumacher: "Een van de namen die we in gedachten hebben"

Uitgegeven door Frank Korsel • 13 oktober 2024 15:03

Audi-teambaas Mattia Binotto geeft Mick Schumacher hoop op een zitje bij het Duitse team. De jonge Duitser reed eerder twee seizoenen in de Formule 1 namens het team van Haas, maar is tegenwoordig Mercedes test- en reservecoureur en WEC-coureur namens Alpine. De Formule 1 hoop voor Schumacher leeft nog.

Mick Schumacher Audi Mattia Binotto

Schumacher stond in 2023 nog aan de zijlijn als test- en reservecoureur van Mercedes. Naast deze baan rijdt hij ook op voor het WEC-team van Alpine. Tijdens de zes uur van Fuji, de afgelopen race, scoorde Schumacher en zijn teamgenoot een knap podium.

Ondanks zijn prestaties in het World Endurance Championship aast de Duitser nog altijd op een tweede kans in de Formule 1. Deze kans lijkt Mattia Binotto hem te willen bieden. In gesprek met Corriere della Sera deelt de Audi-teambaas het volgende: "Ik heb hem ontmoet en met hem gesproken. Ik ken hem al een lange tijd, omdat ik deel uitmaakte van de Ferrari Driver Academy. Ik ken zijn sterke punten en voordelen. Hij is één van de namen die we in gedachten hebben."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS